(231) artikelen
Gekozen filters:

De populaire Wayfarer zonnebril

Samen met het Aviator model is de Wayfarer wereldwijd het meest populaire zonnebril model. De historie van deze modellen is dan ook nauw met elkaar verbonden. Beide modellen werden bedacht en geproduceerd door Ray-Ban.

Het begin van de Wayfarer zonnebril
Waar de Aviator door Ray-Ban werd ontworpen om het zicht van piloten te verbeteren, maar al snel werd gedragen door vele Hollywood sterren, werd de wayfarer zonnebril bewust ontwikkeld als hip model voor dagelijks gebruik. Naar verluidt is het ontwerp van de wayfarer zonnebril dan ook gebaseerd op de bumper van een Cadillac. Ray-Ban had vrijwel direct groot succes met de wayfarer zonnebril doordat grote sterren en bekendheden als John F. Kennedy en Marilyn Monroe regelmatig hiermee werden gespot.

 

 

Na de lancering van de Ray-Ban wayfarer zonnebril in 1952 was het model jarenlang populair tot de verkoop van het iconische model in de jaren ’70 verder terugliep. Vele dachten dat het model uit was geraakt en niet meer paste bij de jaren ’70. In jaren ’80 doet Ray-Ban een slimme zet door exclusieve deals te sluiten met verschillende film- en televisiemakers. In de jaren die volgde zijn voornamelijk de Aviator en wayfarer zonnebril terug te zien in zo’n 60 films en televisieseries. Waarvan ook enorme film kaskrakers als Top Gun met Tom Cruise en The Blues Brothers die in zowat iedere scene het bekende wayfarer model van Ray-Ban dragen. Ook de immens populaire serie Miami Vice sluit een deal met Ray-Ban.

Inmiddels is het model van de wayfarer zonnebril uitgegroeid tot één van de bekendste zonnebril vormen en heeft iedere zonnebrillen merk meerdere modellen in de collectie die hierop geïnspireerd zijn.

 

De New Wayfarer zonnebril
Al enige tijd kan je ook kiezen voor de New wayfarer zonnebril van Ray-Ban. Het kleine broertje van het originele model is minder hoog en oogt daardoor iets meer langwerpig, waardoor de glazen iets meer zijn afgerond. Verder zijn de hoeken van dit model iets minder scherp en de pootjes iets rechter. Het model is de uitkomst voor zonnebril liefhebbers die het originele wayfarer model iets te gewaagd vinden.

Kleuren, maten, prints en materialen
De complete collectie van de originele en new wayfarer zonnebrillen zijn uiteraard op ziezie.nl verkrijgbaar. De modellen zijn beschikbaar in verschillende montuur- en glaskleuren en zelfs het materiaal van het montuur wordt regelmatig aangepast voor speciale collecties. Zo is er nu ook een wayfarer zonnebril verkrijgbaar met een bekleding van spijkerstof, en dan ook nog eens in verschillende kleuren stof.