Persol zonnebrillen

Po3105s 18

(37) artikelen
Gekozen filters:

Persol zonnebrillen

Persol vindt zijn oorsprong in 1917 in een klein binnenplaatsje in de Via Caboto (Italië). Hier richtte fotograaf en opticien Giuseppe Ratti het merk Persol op en begon het avontuur voor dit inmiddels zeer succesvolle Italiaanse zonnebrillenmerk. Ratti startte met het ontwerpen van technisch geavanceerde Persol zonnebrillen die aan de eisen van piloten en andere sportieve bestuurders voldeden en comfort, bescherming en een optimale visie bieden. Iedere Persol zonnebril is gemaakt van de beste materialen en wordt met de hand vervaardigd. Het Protector model werd tijdens de oorlog gebruikt door de Italiaanse luchtmacht.

Persol, een revolutionaire zonnebril
Geleid door intuïtie en vastberadenheid wordt het Protector model door Giuseppe Ratti verbeterd en gaat de ontwikkeling om een revolutionaire zonnebril op de markt te brengen voor hem niet alleen om kwaliteit, maar zeker ook zeker om het gemak van het dragen van een zonnebril. Deze gedrevenheid leidde uiteindelijk tot de oprichting van het brillen en zonnebrillen merk Persol. 

 

 

De naam Persol staat voor ‘per il sole’ wat ‘voor de zon’ betekent in het Italiaans. Een prachtige naam door een zonnebril die piloten en andere snelheidsduivels moest beschermen tegen hinderlijke schitteringen van de zon.

Persol Model 649
Ratti wil steeds meer mensen laten profiteren van het gemak en de bescherming die zijn Persol zonnebrillen bieden. Zo ontwierp hij in 1957 een zonnebril speciaal voor trambestuurders in Turijn. De zonnebrillen moesten worden voorzien van grote glazen om de ogen van de bestuurders te beschermen tegen lucht en het stof. Deze zonnebril kreeg de naam model 649. De Persol zonnebril werd zo populair dat door de jaren heen veel andere zonnebril merken het niet konden laten om het montuur te kopiëren.

Toen acteur Marcello Mastroianni in 1961 de film ‘Divorce Italian Style’ gespot werd met dit model, werd model 649 helemaal razend populair.

In de jaren ’80 groeide de aandacht die Persol vanaf het begin al had gekregen voor 

 

zijn technologische innovaties uit tot nog meer bekendheid dankzij de prachtige ontwerpen. Mede dankzij de grote interesse in Persol zonnebrillen was het voor Persol mogelijk om weer een stap verder te gaan.

Het succes van Persol zonnebrillen
Begin jaren ’90 is Perols vrouwelijke boegbeeld toevertrouwd aan de Italiaanse actrice Ornella Muti voor wie Persol een bijzonder elegante en populaire zonnebril, model 830, heeft ontworpen. Dit verhaal herhaalde zich tussen 1993 en 1994 toen supermodel Carol Alt een gepersonaliseerde Persol zonnebril op haar naam kreeg, The Carol 853 model. Zo wist Persol door de jaren heen uit te groeien tot een wereldwijd populair Italiaans zonnebrillen merk.

De zonnebrillen zijn stuk voor stuk nog steeds uniek met een garantie van Italiaanse klasse. Met verschillende elementen als de herkenbare ‘Meflecto’, het Romeinse zwaard aan de zijkant van de pootjes, blijft iedere Persol zonnebril herkenbaar. De zonnebrillen van Persol zijn technisch en kwalitatief hoogstaand.