Oakley zonnebrillen

(160) artikelen
Gekozen filters:

Oakley zonnebrillen

Het succesverhaal van Oakley vindt zijn oorsprong in 1975. Met slechts een handvol geld start oprichter Jim Jannard Oakley. Wat veel mensen niet weten is dat het ontstaan van de naam Oakley een grappige achtergrond heeft. Oakley was namelijk de naam van Jim’s hond, een Engelse Setter. Jim was erg gepassioneerd en een innovatief persoon, maar hij had nooit kunnen denken dat de immens populaire Oakley zonnebril zou uitgroeien tot één van de bekendste zonnebril merken ter wereld.

Producthistorie Oakley
“Alles in de wereld kan en zal verbeterd worden”, was Jannard’s overtuiging. “De vraag is alleen wanneer en door wie”. Jim Jannard deed met Oakley in ieder geval alles wat in zijn vermogen lag om de conventionele denkpatronen te doorbreken.Na het verbeteren en optimaal innoveren van fiets handvaten voor de BMX fietssport, startte Jim met zijn volgende project ondanks dat het bedrijf het moeilijk had. In 1980 introduceerde Jannard de Oakley O Frame goggle, de eerste goggle met een perfecte cilindrische lens. De Oakley O Frame goggle zou bijna 20 jaar lang de standaard blijven in de motorcross sport. In 1983 volgde de eerste wintersport bril, de Oakley O Frame Snow.

 

Oakley zonnebrillen Eyeshades en Frogskin
Jannard’s volgende stap was het opnieuw uitvinden van de zonnebril en deze geschikt maken voor topsport. De gevestigde merken geloofden niet dat het Oakley zou lukken om een unieke Oakley zonnebril te ontwikkelen die dit kon bieden. Jannard verraste opnieuw de hele gevestigde orde door in 1984 de Oakley zonnebril Eyeshades te introduceren, ’s werelds eerste zonnebril die de vorm van het gezicht volgt. Door de topkwaliteit, innovatie en ongekende ervaring van de Oakley zonnebril Eyeshades werd de interesse bij vele topsporters gewekt en behoorde de Oakley zonnebril bij steeds meer topsporters als een onmisbaar onderdeel van de uitrusting.

In 1985 lanceerde Oakley de Oakley zonnebril Frogskins, die ook vandaag de dag nog ongekend populair is. De Oakley Frogskins heeft dit niet alleen te danken aan zijn coole retro stijl, maar ook aan zijn geweldige zicht en ongekende duurzaamheid.

Eyewear & prestatie
Inmiddels is Oakley uitgegroeid tot een wereldberoemd sportmerk dat zich richt op eyewear en prestatie. Vandaag de dag bestaat de Oakley zonnebrillen collectie uit vele frame materialen en lenzen met onder 

 

andere HDO en POLARIC Ellipsiod technologie, polarisatie filters, innovatieve tinten, buitengewone UV-bescherming en lenzen met een waterafstotend oppervlak.

De zonneglazen van Oakley zonnebrillen worden gemaakt van Plutonite. Dit is een vrijwel onbreekbaar polycarbonaat dat ook nog nagenoeg vrij is van onzuiverheden. Hierdoor bieden de glazen van de Oakley zonnebril bescherming tegen mechanische invloeden en voldoen de brillen aan de strenge Amerikaanse ANSI-veiligheidsnormen. De vele Oakley technieken maken dat de Oakley zonnebril de meest gedragen zonnebril is onder topsporters die maximale prestatie kunnen bereiken doordat Oakley zonnebrillen zijn afgestemd op de ogen en de veranderlijke omgeving.

De beste service op Oakley zonnebrillen
Zoals bij iedere aankoop op ziezie.nl kan je rekenen op de beste service. Onze opticiens, specialisten en stylisten kunnen je direct adviseren via de telefoon, e-mail, Facebook of live chat. Ook bij aankoop van een Oakley zonnebril betaal je nooit verzendkosten, kan je jouw aankoop binnen 30 dagen kosteloos retour sturen en kan je ook rekenen onze 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie bij aankoop van een Oakley zonnebril.