Carrera zonnebrillen

Carrera 700X210

(0) artikelen
Gekozen filters:

Helaas is er geen resultaat gevonden met de door jou gekozen selectie.

Carrera zonnebrillen bij ZIEZIE

Carrera zonnebrillen zijn al tijden populair. Zo worden de zonnebrillen vaak geassocieerd met motorische en sneeuwsporten, maar ook veel celebs waaronder Gwen Stephanie, Brad Pitt en Rihanna dragen graag carrera zonnebrillen. Bij ZIEZIE vind je een uitgebreid assortiment Carrera zonnebrillen.

De start van de Carrera zonnebril
Inmiddels bestaat Carrera alweer zo’n 60 jaar. In 1956 besluit Wilhelm Anger namelijk om zijn bedrijf in sport Goggles te vernoemen naar de langste, snelste en meest gevaarlijke race in de wereld, de Carrera Panamericana. Wilhelm vond dit aansluiten bij de toekomst.

De Carrera Panamericana race was namelijk voortgekomen uit de aanleg van de Pan-American Highway. Een snelweg die het uiterste noorden met het zuidelijkste puntje van Mexico verbond. De volledige Pan-American Highway is een netwerken van wegen die Noord- en Zuid-Amerika met elkaar verbindt en naar schatting een lengte heeft van 25.000 tot 50.000 kilometer.

 

Het netwerk start in Fairbanks (Alaska) en eindigt in Tierra del Fuego, oftewel Vuurland in Argentinië.

Niet alleen Wilhelm Anger heeft zich laten inspireren door dit immense bouwwerk. Ook Porsche heeft eerder twee van zijn modellen vernoemd naar de race, namelijk de Porsche Carrera en de Porsche Panamera.

Toen Wilhelm Anger in 1948 startte met zijn bedrijf Wilhelm Anger Werker company is hij zich gaan specialiseren in plastic monturen. Op dat moment stond de plastic zonnebrillen volledig in de kinderschoenen en was Wilhelm de pionier in deze sector.

In 1964 legde Anger patent op Optyl, een nieuwe harsvorm waardoor brillen van kunststof van een vele malen betere kwaliteit en vormvastheid konden worden geproduceerd, ging alles in een stroomversnelling. Zo werden zelfs de eerste mode zonnebrillen van Dior in 1966 door Carrera zonnebrillen geproduceerd.

 

Na de verhuizing van het bedrijf naar Oostenrijk in 1977 werd de lancering van een nieuwe collectie Carrera zonnebrillen een groot succes. Kort daarna werd door Carrera een samenwerking aangegaan met Porsche, waarbij Ferdinand Alexander Porsche een collectie Carrera zonnebrillen ontwierp onder de naam Carrera Porsche Design Collection.

Door de jaren heen zijn er veel verschillende Carrera zonnebrillen verschenen. De meeste bekende Carrera zonnebrillen, waaronder de Carrera zonnebril 6000 en Champion worden regelmatig in een nieuwe kleur gestoken en blijven hierdoor immens populair bij de echte Carrera zonnebril fans.

Herkenbare designs en kleuren
Carrera zonnebrillen zijn vaak heel herkenbaar door de typische combinaties van kleuren, het logo op de neusbrug van de zonnebril of typische vorm van de glazen. De zonnebrillen roepen vrijwel altijd een gevoel van snelheid op, dit past natuurlijk helemaal bij een merk als Carrera. Daarnaast heeft een Carrera zonnebril, net als een Ray-Ban, het Carrera logo in het glas staan.