De juiste contactlensvloeistof

Contactlenzen (2)

Kies de juiste vloeistof voor jouw contactlenzen

Het dragen van contactlenzen neemt wat zorg met zich mee en daarom is het ook essentieel om zorgvuldig contactlenzen te dragen doordat je weet waar je op moet letten. Contactlensvloeistof speelt daarbij een belangrijke factor. We leggen je graag kort en bondig uit waarom dit zo is..

Een goede verzorging
Je ogen en je contactlenzen zijn kwetsbaar. Vuiltjes, bacteriën en make-up resten kunnen zorgen voor ontstekingen, irritaties en slecht zicht. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat je de contactlenzen die je gebruikt goed reinigt en bewaart. Het reinigen en bewaren doe je met behulp van contactlensvloeistof. Met daglenzen heb je geen lenzenvloeistof nodig omdat je dagelijks nieuwe contactlenzen draagt, maar bij week- en maandlenzen is dit wel een dagelijkse bezigheid. Na een dag contactlenzen te hebben gedragen, moeten de traanvocht- en bestanddelen goed verwijderd worden en dien je je lenzen te desinfecteren. Het bewaren van je lenzen doe je in een daarvoor bestemde lenshouder in combinatie met lenzenvloeistof. Welke lenshouder je hiervoor gebruikt, is afhankelijk van het lenzenvloeistof systeem waarvoor je kiest. De lenzenvloeistof zorgt ervoor dat je lenzen worden bevochtigd en gereinigd. Met de juiste lenzenvloeistof verhoog je de levensduur van jouw lenzen.

De juiste lenzenvloeistof
Naast de verschillende type lenzen zijn er ook verschillende soorten vloeistoffen. Het verschil lijkt voor veel mensen alleen de hoeveelheid, prijs en de verpakking, maar de ene vloeistof is absoluut de andere niet. Zo zijn er vloeistoffen die een laagje vocht tussen je ogen en jouw contactlenzen aanbrengen, zodat jouw ogen de hele dag vochtig zijn en de lenzen prettig aanvoelen. Er zijn ook vloeistoffen die jouw lenzen reinigen en desinfecteren zonder dat het schadelijk is voor je ogen. Contactlensvloeistoffen verschillen onder andere in: werkingswijze, viscositeit, PH-waarde, reinigend bestanddeel, desinfecterende werking en conserveermiddel.

Let daarom goed op welke vloeistof je aanschaft bij jouw contactlenzen, want wanneer je de verkeerde vloeistof gebruikt, kunnen er allerlei vervelende problemen ontstaan als:

- Branderigheid
- Jeuk
- Wazig zicht
- Rode ogen
- Allergische reactie
- Irritatie
- Een droog gevoel

 

Welke vloeistof past dan bij mij?
Vaak is het vaststellen van een prettige lenzenvloeistof die bij jouw ogen past nog lastiger dan de juiste contactlenzen vinden. De werking en bijwerkingen zoals eerder staan genoemd spelen hier ook een rol in. Ieder oog kan anders reageren op lenzenvloeistof. Daarom is een goed advies op maat essentieel. Dit is dan ook de belangrijkste tip! Bezoek een gecertificeerde optometrist of contactlensspecialist bij jouw in de buurt voor het beste advies welke lenzenvloeistof bij jouw past.

Uiteraard kunnen onze contactlensspecialisten je ook op weg helpen. We voorzien je snel van een deskundig en correct antwoord.

Vloeistof


Contactlensvloeistof online bestellen bij ZIEZIE

Heb je al een advies ontvangen van een contactlensspecialist of heb je al een fijne vloeistof gevonden. Bij ZIEZIE kan je terecht voor een uitgebreid assortiment lenzenvloeistof van alle bekende merken, waaronder die van Bausch + Lomb, Alcon en Amo. Het bestellen van lenzenvloeistof is erg eenvoudig. Bovendien heb je de lenzenvloeistof snel in huis.

Start met shoppen

140826 PIJL

Contactlensvloeistof