Welke montuur past bij jouw gezicht?

Een goede bril of zonnebril is bijna onmisbaar in je collectie. Het uitzoeken hiervan is niet altijd even makkelijk. Want welk montuur past nou bij jou gezicht? Wij helpen je een stukje op weg met hieronder een overzicht van correctie brillen en zonnebril monturen die bij jou passen. Stap voor stap leggen we uit wat de mooiste delen van jouw gezicht accentueert.

Rond Gezicht (1)

 

Een rond gezicht
Bij een rond gezicht zijn de wangen voller en breder dan het voorhoofd en de kin lijn. Als je een rond gezicht hebt, is het verstandig om ronde vormen in brillen vermijden. Rechtere monturen accentueren de beste delen van je gezicht. Deze monturen geven meer definitie aan een wat ronder gezicht.

G Star LinksJustinRay Ban

Bekijk alle rechthoekige modellen

140826 PIJL

Brillen Zonnebrillen 

Ovaal Gezicht (1)

Een ovaal gezicht
Bij een ovaal gezicht zijn de jukbeenderen iets breder dan het voorhoofd en de kin lijn. Het voordeel van een ovaal gezicht is dat bijna ieder montuur bij deze gezichtsvorm past. Hierdoor kan je veel experimenteren met verschillende monturen, kleuren en materialen. Ga bijvoorbeeld voor een bril met transparante onderdelen. Dit zorgt voor een speels en open uiterlijk. 

Bekijk de Crosslink Pitch Bekijk de Persol PO9649S 24/31Bekijk de  EA3053 5353

Bekijk alle modellen

140826 PIJL

Brillen Zonnebrillen 

Hart GezichtEen hartvormig gezicht
Bij een hartvormig gezicht is het bovenste gedeelte van het gezicht breder dan de onderkant. De onderkant van het gezicht loopt wat smaller toe. Bij een hartvormig gezicht is het in tegenstelling tot een rond gezicht belangrijk een model te kiezen die meegaat met de vorm van je gezicht. Hiervoor kan je kiezen voor bijvoorbeeld een cat-eye montuur of de klassieker van Ray-Ban, de Aviator. Deze sluiten mooi aan bij een hartvormig gezicht.

Tom Ford LinksAVIATOR LARGE METAL RB3025Prada Reachts

Bekijk alle modellen

140826 PIJL

Brillen Zonnebrillen 

Vierkant Gezicht (1)

Een vierkant gezicht
Bij een vierkante gezichtsvorm zijn het voorhoofd, de jukbeenderen en de kaaklijn ongeveer even breed. Het is raadzaam als je een vierkant gezicht hebt je deze vorm in monturen vermijd. Omdat deze monturen je gezicht nog hoekiger maken. Kies voor een montuur met ronde vormen. Deze maken de gezichtsuitdrukking zachter.

Persol LinksLacoste MiddenVersace

Bekijk alle ronde en ovale modellen

140826 PIJL

Brillen Zonnebrillen