De voordelen van daglenzen. De ideale lenzen voor de zomer.

Blog Daglenzen

Ga je op vakantie en draag je contactlenzen? Dan zijn daglenzen een goede tip om mee te nemen. Waarom? Je hoeft bijvoorbeeld geen lenzenvloeistof en een lenshouder mee te nemen op vakantie en aan het einde van de dag gooi je de contactlenzen gewoon weg. Wel zo prettig op vakantie. 

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk zo min mogelijk “gedoe”. Wanneer je kiest voor daglenzen maak je jouw zomer een stuk relaxter. Wat je ook gaat doen… Festivals bezoeken, een dagje weg of een verre reis maken.

De meest hygiënische contactlens
Daglenzen zijn makkelijk in onderhoud en doordat je iedere dag nieuwe contactlenzen gebruikt, zijn daglenzen een stuk hygiënischer waardoor de kans op infecties een stuk kleiner is. Vaak wordt vergeten om weeklenzen en maandlenzen goed te reinigen met schoonmaakvloeistof of een peroxidesysteem, 

        

waardoor het vuil op de contactlens niet goed wordt verwijderd, met alle gevolgen van dien. Daglenzen hoef je niet schoon te maken omdat je deze na gebruik gewoon kan weggooien.

Ingebouwde UV Filter
Er zijn al veel contactlenzen beschikbaar met een ingebouwde UV filter, die UVA en UVB straling tegenhoudt. Dit resultaat wordt behaald zonder een kleuring van de contactlens noodzakelijk is, zoals bij een zonnebril.

Alle voordelen op een rijtje:
• Kans op infecties kleiner
• U hoeft de lenzen niet schoon te maken of te desinfecteren
• Geen geknoei met lenzenbakjes of vloeistof
• Beweeglijker tijdens het sporten
• Veel daglenzen bevatten een UV filter

Bekijk hier alle daglenzen

140826 PIJL

Alle daglenzen