Bescherm je ogen met een goede zonnebril

Heerlijk, eindelijk zomer in Nederland! Een goede zonnebril is absoluut geen overbodige luxe met dit zonnige weer. Sterker nog, de krachtige zonnestralen kunnen zelfs schadelijk zijn voor je ogen wanneer je geen goede zonnebril draagt.


Uv Index Knmi

Schadelijk voor je ogen
Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat een blootstelling van je ogen voor een langere duur aan UV-straling de kans op maculadegeneratie (MD) en cataract (staar) vergroot. Deze twee oogziektes behoren tot de meest voorkomende oogziektes bij ouderen in Nederland. Naar schatting van De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) wordt zo’n 20 procent van alle personen die last hebben van cataract (staar) veroorzaakt door overmatige blootstelling van de ogen aan UV-straling. Dit kan dus eenvoudig worden voorkomen door het dragen van een goede zonnebril.

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van goed zicht, is het dus van belang om goed voor je ogen te zorgen. Om je hoornvlies te beschermen tegen UV-straling doe je er dus verstandig aan om een goede zonnebril te dragen. De gevolgen van teveel UV-straling worden namelijk voornamelijk pas op latere leeftijd duidelijk door een verhoogt risico op oogziektes.

De UV-straling is het sterkst rond de evenaar door de hoogte van de zon. In Nederland is de Uv-straling dan ook lager, maar dit kan alsnog flink oplopen. In de zomermaanden tussen 12.00 en 15.00 is de UV-straling het sterkst.

Voor meer informatie over de actuele UV index kan je de website van het KNMI raadplegen. 

Uv Index Verwachting

De juiste zonnebril
Op zonnebrillen.nl vind je een uitgebreid assortiment zonnebrillen die voldoen aan 100% UV-bescherming. Let erop dat de glazen en het montuur goed passen om te voorkomen dat de UV-straling via de onder-, boven-, of zijkant alsnog je ogen bereikt.

Bekijk alle zonnebrillen

140826 PIJL

Alle zonnebrillen