Waar moet ik op letten bij het kopen van een bril?

Blogje Bril

Het kiezen van een juiste bril is een stuk makkelijker met een paar goede tips waarop je moet letten. In het volgende blogje geven we je een aantal tips zodat jij nog eenvoudiger jouw favoriete bril kan vinden.

Welke correctie heb je nodig?
Allereerst is het raadzaam langs te gaan bij een optometrist bij jou in de buurt. Dit is belangrijk om je sterkte te bepalen, mocht deze eventueel zijn veranderd. Heb je een hogere sterkte? Je hoeft niet bang te zijn voor dikke glazen. Zo kan je namelijk bij ZIEZIE zelf je glazen kiezen. Meer info>

Kies je montuur
Nu je op de hoogte bent wat je sterkte is, is de vraag welk montuur je gaat uitzoeken. Zo zijn er allerlei tips waarmee je rekening kan houden welke bril bij de vorm van jouw gezicht past. Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht? Hou er dan rekening mee dat ronde vormen minder goed bij jou gezicht passen. Wil je meer weten over waar je rekening mee moet houden voor jouw gezichtsvorm? Dit kan je terug lezen in een eerder blogje van ZIEZIE. Hierin leggen wij je stap voor stap uit wat wel en niet bij jouw gezicht staat. Uiteindelijk moet je uiteraard zelf bepalen wat jij mooi vindt! Bekijk blog gezichtsvormen>

TIP: hoe kom je achter je gezichtsvorm? Hou jezelf een spiegel voor en teken met een stift de omlijning van je gezicht over.

Maten van brillen
Bestel je je bril online? Dan zie je vaak allerlei maten in de beschrijving staan. Maar wat betekenen al deze getallen en waar moet jij rekening mee houden? Uitleg brilrecept>

De breedte van je montuur
Dit is de volledige breedte van je bril. Mocht je al in het bezit zijn van een bril, meet dan eerst de maat van je eigen bril op.

 

Dit is een handige richtlijn bij het uitzoeken van een nieuwe bril.

De veerlengte
Dit is de lengte van van het gehele zijaanzicht van de bril. Dus het pootje van de bril, ook wel veer genoemd. . Deze maten liggen voornamelijk tussen de 140 en 150 mm.

Glasbreedte
de glasbreedte is de breedte van 1 glas. Dit is gemeten in millimeter. TIP: vergelijk de maten met die van je oude bril. Weer een handige richtlijn wanneer je een vergelijkbaar montuur wenst uit te zoeken. 

Breedte van           Breedte van 
het gezicht             het glas

Smal                       | 42-50 mm
Gemiddeld            | 48-55 mm
Breed                    | 55 mm of groter

Breedte neusbrug
De neusbrug is het stukje dat op je neus rust. Hoe meet je de neusbrug? Dit is de afstand tussen de glazen. Bij een smalle neusbrug liggen de maten rond de 15-18 mm (small). Bij de iets bredere neus tussen de 18-22 mm. Uiteraard is dit ook nog afhankelijk van het model van het montuur en of de bril is voorzien van vleugeltjes die op de zijkant van je neus rusten.

Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt. Onze optometristen hebben een antwoord op al jouw (technische) vragen en voorzien je graag van advies op maat. Klantenservice ZIEZIE>

Bekijk alle brillen

140826 PIJL

Damesbrillen Herenbrillen