Gepolariseerde glazen, hoe werkt dit?

Nonvspolarized

Je hebt waarschijnlijk weleens van gepolariseerde glazen gehoord. Veel designer merken bieden ook steeds vaker populaire monturen aan met gepolariseerde zonneglazen voor extra bescherming. Maar wat precies zijn gepolariseerde lenzen en wat doen ze? Check de rest van het blog hieronder voor de uitleg.

Voordelen
Gepolariseerde lenzen zijn behandeld met een speciale coating die werkt om de verblinding te neutraliseren van reflecterende oppervlakken. Dankzij deze speciale coating zijn objecten veel duidelijker en de schadelijke effecten door verblinding (en licht in het algemeen) op de ogen worden aanzienlijk verminderd.

Hoe Polarisatie werkt
Wanneer zonnestralen het aardoppervlak raken, worden deze afhankelijk van de ondergrond sterk of minder sterk teruggekaatst waardoor er schittering ontstaat. We weten allemaal dat het niet handig is om in de zon te kijken, je wordt dan namelijk tijdelijk verblind en het is schadelijk voor je ogen. Veel mensen zijn zich er echter minder van bewust dat de zonnestralen die terugkaatsen via het aardoppervlak ook schadelijk zijn.

De filter van een gepolariseerd glas bevat moleculen die horizontaal zijn uitgelijnd om lichtgolven te absorberen in dezelfde richting. 

Test 3
Ray Ban Met Naam

Omdat uitgezonden licht maar één richting kent, wordt de schittering volledig geëlimineerd, waardoor de ogen van de drager met een zonnebril met gepolariseerde zonneglazen optimaal worden beschermd.

Sport
Gepolariseerde zonnebrillen hebben veel aan populariteit gewonnen door gebruik tijdens het beoefenen van sport. Het dragen van gepolariseerde zonnebrillen maakt het beoefenen van verschillende sporten een stuk comfortabeler door het uitsluiten van een schittering die wordt veroorzaakt door ondergronden als bijvoorbeeld een wegdek, sneeuw of water.

Uiteraard heeft ieder in het dagelijks leven ook te maken deze schittering en zien steeds meer mensen de toegevoegde waarde van een zonnebril met gepolariseerde zonneglazen. Dus of je nu een doorgewinterde hardloper bent, veel deelneemt aan het verkeer of gewoon van extra bescherming wil bieden voor je ogen, dan kies je voor een zonnebril met gepolariseerde zonneglazen. Zo kan je erop vertrouwen dat je jouw ogen de beste bescherming biedt.

In onze webshop bieden we je een groot assortiment gepolariseerde zonnebrillen ofwel zonnebrillen met gepolariseerde zonneglazen van onder andere de topmerken Ray-Ban en Oakley.

Tijdens de ZIEZIE Wintersale die duurt tot 17 januari kan je zelfs tijdelijk een gepolariseerde zonnebril kopen met korting die kan oplopen tot -50%

Bezoek snel onze ZIEZIE Wintersale pagina of bekijk het complete overzicht met zonnebrillen met gepolariseerde glazen.

Bekijk onze gepolariseerde zonnebrillen

140826 PIJL

Sale Complete collectie 

 

In het onderstaande filmpje van Ray-Ban kan je bekijken welke effecten gepolariseerde glazen hebben en hoe het precies werkt.