Hoe deal je met droge ogen?

Droge Ogen Blog

Voor elk ongemak is een oplossing. Zo beschrijven we in dit blogje wat je kan doen tegen droge ogen en het gevoel dat hiervoor zorgt. Droge ogen geven veel verschillende klachten: branderigheid, zandkorrel gevoel, wazig zicht, wisselende scherpte, drukkend en vermoeiend gevoel en soms zelfs tranende ogen. Veel mensen herkennen wel 1 of meerdere symptomen die voor ongemak zorgen. Hieronder lees je waardoor dit gevoel onstaat en hoe je hiermee om kan gaan om het gevoel te verminderen of zelfs tegen te gaan.

Waardoor onstaat het ongemak van droge ogen?
Veel voorkomend is het tekort aan productie van traanvocht of een te snelle verdamping van het traanvocht waardoor er een droogte ontstaat met als gevoel verschillende klachten. Een medische oorzaak is ook mogelijk. Door gebruik van bepaalde medicijnen of een medische aandoeningen kan er ook het gevoel van droge ogen ontstaan. 

Droge ogen tips
Lees verder welke basis tips je helpen om droge ogen te voorkomen of te verminderen. En welke do's en dont's er zijn om droge ogen te voorkomen. 

Contactlenzen
Heb je snel last van droge ogen en draag je contactlenzen? Het is een handige tip om naast het aanschaffen van contactlenzen ook een bril op sterkte uit te zoeken. Zo heb je eenvoudig de mogelijkheid om bij een ontsteking of droge ogen toch scherp te blijven zien en je ogen tegelijkertijd rust te geven. Wanneer je hiervoor kiest, moeten de klachten sterk afnemen wanneer je geen lenzen meer in hebt. Blijf je last hebben van hetzelfde ongemak, twijfel dan niet om een contactlensspecialist of optometrist te bezoeken voor een onderzoek. Een professional kan je erbij helpen om vast te stellen hoe het tekort aan traanvocht ontstaat. Bekijk de brillen >

Contactlenzen zijn steeds geavanceerder. Met de juiste contactlens kan je zorgen voor het behouden van een langere bevochtiging met je eigen traanvocht. Echter zullen niet alle contactlenzen geschikt zijn en zullen ook niet alle 'droge' ogen geschikt zijn voor het dragen van lenzen. Hierbij is het raadzaam als je graag lenzen wilt dragen, eerst kiest voor een goede aanpassing bij een contactlensspecialist in de buurt. Deze kan bepalen of jou ogen geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen en welk type bij jou past.

Draag je al een poos contactlenzen die geschikt zijn voor droge ogen, maar biedt het alsnog niet voldoende comfort? je kan dan kiezen voor een extra bevochtiging met oogdruppels of comfortdruppels

Oogdruppels
Als je weet dat je snel last hebt van droge ogen is het handig altijd een flesje oogdruppels op zak te hebben om je ogen extra te bevochtigen. Je weet natuurlijk niet altijd wanneer je hier last van kan krijgen. Dit kan zowel met als zonder contactlenzen. 
Bekijk de oogdruppels >

Verwijder je make-up
Rondom je ogen bevinden zich klieren die zorgen voor de bevochtiging van je oog. Het dragen van te veel make-up of het niet of niet voldoende verwijderen hiervan kan ook een oorzaak zijn van het ontstaan van droge ogen. Ook het juist verwijderen van de make-up na een avondje uit, is dus zeker te adviseren. De klieren rondom je ogen kunnen namelijk verstopt raken door overmatig gebruik van make-up of het niet verwijderen hiervan. Ook is het aan te raden nooit de make-up spullen van een ander te gebruiken. Een ontsteking is namelijk vaak besmettelijk en kan worden overgedragen door de make-up van een ander te gebruiken.

Droge Ogen Blog 2

Lange dagen op kantoor
Heb je lange dagen op kantoor en zit je veel achter je computer? Het is algemeen bekend dat mensen die veel en lang achter een desktop zitten minder knipperen met hun ogen. Dit doe je natuurlijk niet bewust, maar door het staren naar het beeldscherm, knipper je minder waardoor de bevochtiging van je ogen te weinig wordt gestimuleerd doordat er gewoonweg te weinig nieuwe traanvocht wordt aangevoerd. TIP: Kijk af en toe even weg van je beeldscherm en knipper een paar keer volledig. (Sommigen mensen knipperen maar voor de helft. Waardoor je oog dus niet optimaal wordt bevochtigd)

Oh oh sunny days
Wij kunnen niet wachten tot het zonnetje weer feller gaat schijnen. Lekker erop uit en genieten van de lange zomer dagen. Vergeet niet je ogen met dit heerlijke weer ook te beschermen. Bij mooi weer zijn we uiteraard ook vaker buiten, maar hierdoor worden je ogen ook vaker en langer blootgesteld aan UV-straling en opwaaiend zand en stof. Investeer dan ook in een goede zonnebril die je ogen goed beschermen tegen de UV-straling en opwaaiend stof en zand.

Disfunctie van de meiboomklieren
In het onderstaande filmpje kan je in deze handige animatie zien hoe je oog wordt bevochtigd en hoe droge ogen onstaan.

Bekijk de producten

140826 PIJL

contactlenzen  comfortdruppels  brillen