Brillenglazen

Al onze brillen zijn voorzien van hoogwaardige glazen die met zorg worden gemonteerd in het montuur van jouw keuze. Onze glazen worden standaard voorzien van een hardingslaag om krassen te voorkomen, een meervoudige super-ontspiegeling tegen hinderlijke reflecties en een UV-filter om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralingen.

Nooit te dikke glazen
Over de dikte van de glazen hoef jij je geen zorgen te maken. Je kunt namelijk zelf bepalen welke glazen er uiteindelijk in jouw bril komen en hebt de keuze uit verschillende hoogwaardige kwaliteitsglazen. Je hebt de keuze uit standaard, comfort en premium glazen:

STANDAARD COMFORT PREMIUMWaar moet ik bij de keuze van de juiste glazen op letten?
De keuze van de brillenglazen heeft invloed op het draagcomfort van de bril. De volgende punten spelen hierbij een rol: 

- Materiaalkeuze: Glas of kunststof?
- Afwerking (hardingslaag, super-ontspiegeling, UV-bescherming, anti-statische laag en anti-condens behandeling)
- Wat is een brekingsindex en wat betekent dit voor mijn bril? 

Materiaalkeuze: Glas of kunststof?
ZIEZIE verkoopt alleen plastic glazen en geen minerale glazen (glazen van echt glas). Het voordeel van kunstsof glazen is dat ze veel lichter zijn dan echte glazen. Tevens zijn plastic glazen onbreekbaar en zijn ze voorzien van een filter om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralingen.

Afwerking (hardingslaag, super-ontspiegeling, UV-bescherming, anti-statische laag en anti-condens behandeling)
BRILLENGLAZEN
Het oppervlak van kunststof glazen is zachter dan dat van minerale glazen. Daarom worden alle glazen bij ZIEZIE standaard voorzien van een hardingslaag die het glas tegen krassen beschermt.

Daarnaast zijn de glazen die je bij ZIEZIE aanschaft standaard voorzien van een meervoudige super-ontspiegeling die hinderlijke reflecties voorkomt van bijvoorbeeld een tv, computer en de koplampen van auto's. Daarnaast zijn de glazen altijd voorzien van een extra filter voor bescherming tegen schadelijke UV-straling.

De comfort en premium glazen zijn tevens voorzien van een anti-statische laag, waardoor de glazen minder stof aantrekken, wat betekent dat de glazen minder snel hoeven te worden gepoetst. Verder zijn de comfort en premium glazen voorzien van een anti-condens behandeling. Hierdoor beslaan de glazen minder snel bij het betreden van een vochtige ruimte. 

Wat is een brekingsindex en wat betekent dit voor mijn bril?
Hoe hoger je brilsterkte, hoe dikker het glas wordt. Om te voorkomen dat je bij een hogere sterkte dikke glazen krijgt, bieden we je de keuze uit diverse kwaliteitsglazen die verschillen in glasdikte en brekingsindex. 

Onze glazen hebben standaard een brekingsindex van 1,5. Hoe hoger de brekingsindex, hoe dunner het glas. Daarom adviseren we je vanaf een sterkte van +2 of -2 om voor extra dunne glazen met een brekingsindex van 1,6 te kiezen. Deze glazen zijn ongeveer 20% dunner dan onze standaard glazen en zijn geschikt voor een sterkte tot +4 en -4.

Bij een hogere sterkte dan +4 of -4 adviseren we extra dunne glazen met een brekingsindex van 1.67. Deze glazen zijn ongeveer 40% dunner dan de standaard glazen die wij aanbieden en zijn hierdoor perfect geschikt voor sterktes vanaf +4 en -4. 

BRILSTERKTE BREKINGSINDEX
Let op: Twijfel je over je sterkte of weet je niet zeker welke glazen je nodig hebt, neem dan contact op met de specialisten van ZIEZIE. Zij hebben een antwoord op al je (technische) vragen en helpen je graag verder.

Extra toelichting bij Bril samenstellen glazen
Heb je een leuke bril gevonden en wil je hier jouw brilrecept aan toevoegen? In de pagina Bril samenstellen is dit mogelijk. Vul hier jouw brilrecept in bij stap 1. Bij stap 2 kan je bij iedere glaspakket op meer info klikken. Hier staat nogmaals een uitgebreide beschrijving van de verschillende glazen. 

Het team van ZIEZIE is van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 zowel telefonisch (015 - 820 09 50) als per mail (service@ziezie.nl) bereikbaar. 

GLASTIP • Bij een hogere sterkte (vanaf sterkte + of - 4) adviseren we je voor een kleiner montuur te kiezen. Hoe kleiner het montuur, hoe dunner de glazen.
• Kies je voor een montuurloze bril, dan adviseren we je voor glazen met een brekingsindex van 1.6 of 1.67 te kiezen, omdat het materiaal van het glas flexibeler is en je bril hierdoor langer mee gaat.

 

Start met selecteren

140826 PIJL

Dames brillen Heren brillen