Hoe weet ik mijn sterkte?

Om jouw bril(len) met glazen voorzien van de juiste sterkte te kunnen leveren, hebben we je brilrecept nodig. Het brilrecept van je huidige bril staat meestal op de rekening/factuur van deze bril. Ook kan het zijn dat je het brilrecept hebt meegekregen van een oogarts of optometrist. Deze waardes kun je overnemen als je zeker weet dat dit de juiste sterkte is. Twijfel je aan je sterkte? Neem dan contact op met de specialisten van ZIEZIE. Zij hebben een antwoord op al je (technische) vragen en helpen je graag verder. Tevens kunnen zij je vrijblijvend voorzien van persoonlijk advies op maat. Het team van ZIEZIE is van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 zowel telefonisch (015 - 820 09 50) als per mail (service@ziezie.nl) bereikbaar. 

Hoe ziet een recept eruit?
De sterkte wordt uitgedrukt in dioptrieën. Vaak is er ook nog een cilinder aanwezig in combinatie met een asrichting. Mensen die een extra leessterkte nodig hebben, vinden op hun brilrecept tevens de leessterkte of additie. Wanneer je een extra leessterkte nodig hebt, kun je op ZIEZIE helaas (nog) geen bril kopen. Dit omdat wij (nog) geen multifocale brillen verkopen.

Pupilafstand
Naast de sterkte is ook de afstand tussen de ogen van belang. Deze afstand wordt weergegeven in mm en wordt PD (pupilar distance) genoemd.

Een brilrecept kan er als volgt uitzien:

R (OD)  S -2.00  C -1.25  As 80  
L (OS)  S -3.25  C -0.75  As 110  

PD 67 (of PD R: 33.5 en PD L: 33.5)

Verklaring:

R(OD)

Rechteroog

L(OS) 

Linkeroog

S Sferische sterkte, altijd een min (-) of plus (+) waarde
C Cilinderwaarde, altijd een min (-) waarde
As Asrichting van de cilinderwaarde
PD Afstand tussen de pupillen in millimeters. Deze afstand is belangrijk voor het op de juiste manier inslijpen van de brillenglazen