De populaire pilotenbril

De pilotenbril is nauw verbonden aan ‘s werelds populairste brillen en zonnebrillen merk. Een beetje zonnebril of bril liefhebber weet uiteraard dat het hier gaat om Ray-Ban.

Pilotenbril Ray-Ban Aviator
De historie van Ray-Ban is nauw verbonden met de Ray-Ban Aviator pilotenbril. De Ray-Ban Aviator is de originele pilotenbril, die dan ook later door vele andere bekende zonnebril merken is opgenomen in de collectie.

De bekende pilotenbril werd in 1936 in opdracht van de Amerikaanse luchtmacht ontworpen om de ogen van piloten hoog in 

 

 

de lucht te beschermen tegen de felle zon en het zicht te verbeteren.

Ray-Ban Aviator Pilotenbril was speciaal gemaakt om met het luchtmasker te kunnen dragen. Daarnaast zorgde de druppelvorm van het glas voor optimaal zicht, omdat zo het lichtval uit alle hoeken kon worden verzacht. Dit was natuurlijk een must voor piloten die hoog in de lucht wendbaar moeten zijn en snel van richting moeten kunnen veranderen.

Kort na de introductie van de pilotenbril kwamen er vele verzoeken van consumenten die ook interesse hadden in de Ray-Ban Aviator. 

 

Een jaar na verschijnen van de Ray-Ban Aviator werd de zonnebril beschikbaar gesteld voor de consumentenmarkt. De ongekend populaire pilotenbril is niet meer weg te denken als stijl icoon en na bijna 80 jaar nog steeds een musthave voor iedere zonnebril liefhebber.

De naam voor de Ray-Ban zonnebril, de Aviator is dan ook logisch te verklaren. Gezien de historie van de Ray-Ban Aviator staat het montuur in Nederland met name bekend als Pilotenbril, pilot of gewoon Aviator.